Spotrepair

Spotrepair is het plaatselijk herstellen en bijspuiten van kleine lakschades. Schades veroorzaakt door steenslag, takken, portieren van andere auto’s en schades die niet groter zijn dan de afmeting van een A-4. Deze kunnen zeer eenvoudig hersteld worden zonder dat demontage van auto onderdelen nodig is.

Een veelvuldig voorkomende schade is bijvoorbeeld bumperschade. Het verwijderen van de gehele bumper is tijdrovend en maakt schadeherstel onnodig kostbaar. Schade herstelbedrijven offreren altijd het volledig spuiten van een autobumper. Indien dit een kleine schade betreft, is dit absoluut onnodig.

Allereerst wordt de spot (het beschadigde deel) licht bij geschuurd en opgevuld. Na een korte droogperiode wordt een laag grondverf aangebracht. Daarna begint het afplakken van de auto. Het smart repair systeem waarmee gewerkt wordt bestaat uit uiterst fijne gereedschappen zodat zelfs de kleinste beschadiging bijgewerkt kan worden.

Tijdens de droogtijd van de grondverf, wordt op basis van de specifieke kleurcode van de auto een op waterbasis gebaseerd verfmengsel aangemaakt, dat door middel van spuiten op de beschadigde plek wordt aangebracht. Na het spuiten van de kleur op de beschadigde plek, wordt een transparante lak aangebracht die verneveld uitwaaiert ofwel tevens licht gespoten wordt naar de buitenzijden van de beschadigde plek.

Vervolgens wordt de bumper in zijn geheel opgepoetst, met als resultaat dat de schade op onzichtbare wijze is hersteld.

Onze andere specialismen